Sunday, September 1, 2013

Patellxhane turshi (Receta e derguar nga Sajmira)



Per 10 patellxhane te vegjel kam perdorur keta perberes:
4 karota te prera ne kubike.
Selino (selino na duhet per te mbeshtjelle patellxhanet , ndaj ju rekomandoj te merni me bishta te gjate)
6 thelpinj hudhre.
4 speca jeshile.
2 speca te kuq,
1/2 majdanoz.
1/2 gjethe selino te grira.
Uthull 650 gr .
Vaj 3 filxhan kafeje.

Pergatitja :
Une kam perdorur patellxhane te vegjel.
Ne nje tenxhere 5 L hedhim 4 L uje , dy luge kripe te trashe , hedhim brenda bishtat e selinos reth 3 minuta i zjejme , i heqim menjane.

Marim patellxhanet nga anaa e bishtit me majen e thikes i bejme nje forme "kryqi" deri ne thellesi.
Me te njejtin uje vendosim patellxhanet ,te mbuluar nga nje pjate qe te mbulohen te gjithe ne uje .

Mbas 6 minuta zjerje i heqim menjane te ftohen.

Ne nje ene kuzhine grijme te gjithe perimet qe shkruajta me lart (pervec patellxhanve dhe udhrave ) ju hedhim dy luge gripe te trashe.

Ne vendin ku preme ne patellxhan vendosni mbushjen sa te mare.

I lidhim i shtrengojme sa mundemi me bishtat e zjere pe selino ,dhe i vendosim ne vazo xhami, i renditim nje nga nje deri sa te mbushet kavanozi.

Me pas shtojme uthullin ,vajin dhe uje sa te mare kavanozi (uji te jete i zjere me pare e i ftohur)shtojme dhe udhrat nje gjethe dafine ,pak piper te zi .

Per nje jave jane gati 

No comments:

Post a Comment