1 gote uji qumesht i vaket
1 kg miell
(heqim nje gote uji nga 1 kg i miellit se na nevoitet per sperkatje ne zenien e brumit )
150 gr gjalp ne temp e ambjentit
2 luge supe me maja
3 luge supe plot sheqer
4 veze te plota e 2 te kuqe
Vanilje,
Vaj,sheqer pluhur ,recel
Pergatitja:
Hidhet mielli ne nje ene dhe ne mes hapim nje grope,
Ne qumesht hedhim sheqerin tresim majan mire e mire dhe e hedhim te mielli, hedhim gjalpin, vezet e rrahura, vanilen, dhe zeme nje top prej brumi, e mbullojme me pecete dhe e leme ne nje vend te ngrohte derisa te dyfishohet vellimi, rreth 30 min.
Hapim nje pete me brumin dhe me ndihmen e nje gote presim petullat te cilat i hapim pak ne mes dhe i japim formen si ne foto .
I vendosim ne nje tepsi ku kemi vendosur leter pjekje, i vendosim ne nje vend te ngrohte derisa te ju dyfishohet vellimi. Ne nje tigan te thelle e mbushim pergjysem me vaj dhe e leme mbi zjarr te ngrohet, hedhim me kujdes petullat, i skuqim nga te dyja anet dhe i vendosim ne nje pjatance sperkasim me sheqer pluhur,
Mund ti lyejme edhe me cokollate e sperkasim me sheqerka
No comments:
Post a Comment