Sunday, October 26, 2014

Qofte me bukë (Receta nga Brikena Metaj)



Keni bukë të mbetur dhe nuk dini si ta përdorni? Në kuzhinë asgjë nuk hidhet, ndaj përgatitni qofte me bukë!!! Të adhurueshme e shumë të shijshme. Një mënyrë e shkëlqyer për të ricikluar bukën e mbetur për disa ditë, por të përkryera edhe nëse përgatiten me bukë të freskët. Krokante nga jashtë e të buta brenda, vërtet të jashtëzakonshme. 

Përbërësit:
300 g bukë
120 g qumësht
50 g parmixhano e grirë
50 g proshutë
50 g djath i bardhë
Një vezë
Majdanoz
Kripë, piper
Galetë (bukë e thërmuar)
Vaj luledielli
Përgatitja: Lagim bukën me qumështin, presim disa minuta sa të zbutet.
Ndërkohë presim proshutën dhe djathrat, rrahim vezën me pak kripë dhe grijmë kaçkavallin.
Bukën e zbutur me qumësht e shtrydhim dhe thërrmojmë me duar, shtojmë vezën, djathrat, proshutën dhe majdanozin. Përziejmë mirë.
Formojmë topa të vegjël që i kalojmë në galetë dhe i skuqim në vaj derisa të marrin ngjyrë të artë.
I vendosim në letër kuzhine për të thithur yndyrën e tepërt dhe i shërbejmë.
Janë të shijshme si të ngrohta edhe të ftohta.

No comments:

Post a Comment