Perberesit:
500 gr spaghetti ,
700 gr salce domate me shishe ,
1 qepe ,
1 karrote ,
1 dege selino ,
majdanoz ,
1 filxhan kafeje me vaj ulliri ,
Per qoftet na duhen:
300 gr mish te grire ,
100 gr buke te grire ,
50 gr djath te grire ,
2 luge vaj ulliri ,
majdanoz ,
2 thelpi hudher ,
ereza ,kripe ,
1 veze .
Pergatitja per qoftet:
Perziejme te gjithe perberesit dhe i leme te marinohen, me pas ne tenxhere skuqim qepen e grire me karrotat dhe selinon, me pas hedhim salcen erezat dhe kripe, hedhim nje gote uje dhe e leme te zieje per reth nje ore, me pas brumin e qofteve formojme qofte te vogla si ne foto, 15 mint para se te jet gati salca hedhim qoftet dhe i leme te ziejne se bashku, nderkohe ziejme spaghettit (al dente ) ne uje te bollshem me krip, pasi jan gati i perzihejme me salcen dhe i servirim.
Ju befte mire
No comments:
Post a Comment