Perberesit:
Per brumin:
500gr miell,
1 lug kafe uthull,
1 lug gjelle vaj,
uje
kripe.
Per mbushjen:
500gr kungull,
200gr djath,
1veze,
2 lug gjelle kos,
kripe.
majdanoz
Pergatisim brumin duke perzier te gjithe perberesit e bejme brum dhe e mbledhim me qese e fusim ne frigorifer per nje ore.
Pergatisim mbushjen pastrojme kungujt dhe i grijme imet me rende i shtojme perberesit e tjere dhe i perzijme mire e mire.
Marim brumin e ndajme ne 21 topa te vegjel te cilet i ndajme ne 3 pjata nga 7 topa.
Marim 3 pjatat e ceketa i sperkasim me miell poshte dhe fillojme hapim petet sa madhesia e pjates
e veme peten e lyjme me vaj keshtu veprojme per cdo pete qe vendosim, te peta lart jo, pra te pjata pare bejme 7 peta, keshu bejme dhe tek 2 pjatat e tjera.
I fusim ne frigorifer per 30min.
Me pas marim te 7 petet qe jan tek njera pjate dhe e hapim njesh e shtrojme ne tepsi ku kemi hedh vaj veme peten dhe hedhim nga gjysma e mbushjes hapim peten e dyt hedhim gjysmen tjeter dhe veme peten e trete e presim byrekun e sperkasim me vaj
e pjekim ne 220 per 40min.
Del shum i bute sidomos per femijet. Ju befte mire
E falenderoj Elen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment