Thursday, August 15, 2013

Byrek me kungull. (Receta nga Ela Kotarja Rexhmati)



Perberesit: 
Per brumin:
500gr miell,
1 lug kafe uthull,
1 lug gjelle vaj,
uje
kripe.

Per mbushjen:
500gr kungull,
200gr djath,
1veze,
2 lug gjelle kos,
kripe.
majdanoz

Pergatisim brumin duke perzier te gjithe perberesit e bejme brum dhe e mbledhim me qese e fusim ne frigorifer per nje ore.

Pergatisim mbushjen pastrojme kungujt dhe i grijme imet me rende i shtojme perberesit e tjere dhe i perzijme mire e mire.

Marim brumin e ndajme ne 21 topa te vegjel te cilet i ndajme ne 3 pjata nga 7 topa.

Marim 3 pjatat e ceketa i sperkasim me miell poshte dhe fillojme hapim petet sa madhesia e pjates
e veme peten e lyjme me vaj keshtu veprojme per cdo pete qe vendosim, te peta lart jo, pra te pjata pare bejme 7 peta, keshu bejme dhe tek 2 pjatat e tjera.

I fusim ne frigorifer per 30min.

Me pas marim te 7 petet qe jan tek njera pjate dhe e hapim njesh e shtrojme ne tepsi ku kemi hedh vaj veme peten dhe hedhim nga gjysma e mbushjes hapim peten e dyt hedhim gjysmen tjeter dhe veme peten e trete e presim byrekun e sperkasim me vaj
e pjekim ne 220 per 40min.

Del shum i bute sidomos per femijet. Ju befte mire 

E falenderoj Elen  Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment