Përbërësit
300 gr arra të grira
300 gr biskota
300 gr çokollatë për gatim
300 gr sheqer
250 gr margarinë
2 dl ujë
Udhëzime per pregaditje
Në tnexhere në zjarr e hedhim ujin, sheqerin dhe margarinën. Biskotat e grijmë , biskotat e grira i vëmë në një pjatë.
Pasi shkrihet margarina tenxheren e heqim nga zjarri dhe përmbajtjen e hedhim në një enë të madhe dhe të thellë. Në enë i shtojm biskotat e grira dhe arrat e grira .
Përziejme derisa të fitojmë një masë homogjene.Pastaj gjysmën e masës e vëmë mbi tavë për pjekje në gjysmën tjetër e coptojmë çokollatën.
Pastaj nga masa ngjyrë kafe vëmë mbi masën e verdhë(që është në tavë). E lëmë të fohet.
Çokollatën e shkrijmë në avull shtojm edhe vaj që çokollata të fitoj shkelqim. Çokollatën e shkrirë e hedhim mbi masën dhe e shpërndajm nëpër tërë sipërfaqen e bajaderes.
Bajaderën e presim ne copë(në formë katrore)
E falenderoj Julian Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe, eshte i/e mirepritur.
No comments:
Post a Comment