Perberesit:
450 gr miell,
100 gr sheqer,
250 ml qumesht,
75 gr gjalpe
1 kub maja birre e fresket
1 luge kardamono e grire sipas deshires
pak kripe
sheqer ngjyre kafe.
Per mbushjen:
50 gr gjalpe i bute,
50 gr sheqer ngjyre kafe,
1 luge gjelle kanelle
Pergatitja:
Zeme brumin duke perdorur qumshtin e vaket dhe e leme te dyfishoje vellimin per rreth dy ore. Me pas e hapim me okllai dhe e ne gjithe siperfaqen, shtrojme gjalpin e bute, te perzier me sheqerin ngyre kafe dhe kanellen. E mbledhim si ne fote, siper e sperkasim me sheqer ngjyre kafe dhe e pjekim ne furre te ngrohte ne 180°. Ju befte mire!
E falenderoj Shqiponjen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur.
No comments:
Post a Comment