Perberesit:
500g miell,
200ml qumesht,
70g sheqer,
75g gjalpe,
2 veze,
13g maja,
Pergatitja:
Zihet brumi dhe punohet mire, pasi ta keni mbuluar brumin me plasmas guzhine, lereni ne ambient te ngrohte derisa te dyfishohet, me pas hapeni brumin ne nje pete te vetme gjysem cm te trashe, me anen e nje forme te rrumbullaket prihen ne forme rrathesh e gjithe peta dhe me nje rreth tjeter me te vogel prihet nje rreth tjeter ne mes, pastaj skuqen me vaj ne tigan, Per kremin qe lyhen pasi te jene skuqur 150g sheqer pluhur, 20g gjalpe dhe uje sa te duhet per te krijuar nje krem paksa te trashe, lyhen me kremin e pergatitur nga nje ane, mund ta pergatisni kremin me cokollate ose mund te lihet e bardhe ose me ngjyre per embelsira sipas deshires...
E falenderoj Leonoren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mireprirtur
No comments:
Post a Comment