Perberesit:
500 gr kadaif.
200 gr margarine.
Perbersit per kremin:
700 ge qumesht i fresket.
500 gr krem qumeshti ( pana)
150 gr sheqer kristal.
100 gr sheqer pluher.
5 te verdha te vezve .
150 gr arra , ose fistikia te shtypura ne therime.
40 gr mjell.
40 gr puding ( korn flaur)
1 lucke kafeje , vanilje.
50 gr gjalpe.
Pergatitja e kadaifit:
1. Lyejme nje tepsi te madhe me gjalpin , shtrojme kadaifin ne te gjithe tepsine , sigurohemi qe nuk na duket tepsia . Ne nje tenxhere te vogel shkrijme margarinen e shtojme mbi kadaifin.
E vendosim tepsin ne fure , ne 190 C per 8 - 10 minuta.
2. Ndersa kadaifi na piqet ne nje tenxhere shtojme 200 gr uje , dhe200 gr sheqer kristal ,sapo te zjeje e heqim nga zjari .
Shohim kadaifin nese eshte pjekur (te behet i kuqremte nga pjekja ater eshte gati) e leme 10 minuta te ftohet e i hedhim sherbetin qe beme .
3. Kremin qe do hedhim siper kadaifit , e bejme ne kete menyre:
Ne nje tenxhere shtojme qumeshtin ,gjysmen e sheqeit ,vaniljen, i vendosim ne zjar te forte. Ne nje tas shtojme mjellin,gjysmen e sheqerit qe lam me lart,Puding (korn flaor), te verdhat e vezve , i trazojme mire e mire.
Sapo qumeshti te mare vale hedhim te gjith perbersit qe rahem ne tas , vazhdojme ta trazojme deri sa te behet nje krem, e shuajme zjarin vazhdojme te trazojme kremin , shtojme dhe gjalpin.
Kremin qe beme e shtrojme mbi kadaif bukur e drejt.
PER TE ZBUKURUAR EKMEKUN:
Rahim ne mikser kremin e qumeshtit ,bashke me sheqer pluherin , deri sa te behet sintagji (te mos bjere nga luga)
Marim nje kone dhe zbukurojme nga siper ekmek kadaifin , sperkatim ne fund me arrat ose fistikiat .
Ju befte mire
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment