Perberesit per kekun:
200 gr Çokollate Fonente,
160 gr Gjalp
250 ml Qumesht
200 gr Sheqer
2 kokrra Veze
220 gr Miell
40 gr Kakao pluhur
1 luge çaji Sode buke
Perberesit per kremin:
150 gr Çokollate fondente, 80 ml Pana per embelsira
Pergatitja:
Vendosim nje ene ne zjarr dhe hedhim gjalpin qe te shkrije,me pas i shtojme cokollaten fondente te copetuar dhe i trazojme derisa çokollata te shkrije plotesisht.Ne nje ene tjeter perziejme vezet, qumeshtin dhe sheqerin.Me pas i bashkojme miellin, çokollaten e shkrire, gjalpin, kakaon pluhur, sode buke dhe i perziejme te gjitha bashke.Ne nje ene pjekieje pasi e lyejme me pak gjalp dhe hedhim te githe perzierjen e sapo bere deri tani dhe e vendosim per tu piekur ne temperature 170 °C per 50 minuta.Mbasi keku te na jete pjekur e leme te ftohet dhe pasi te jete ftohur e nxjerrim nga ena e pjekies dhe e vendosim ne nje ene tjeter te ceket.Nderkohe pregatisim kremin e kekut.Ne nje tigan hedhim panen e emblesires dhe çokollaten fondente te copetuar dhe e perziejme deri sa çokollata te shrihet plotesisht.Tani marrim kekun qe tashme do na jete ftohur plotesisht dhe e lyejme me kremin e sapo bere.Mbasi ta kemi lyer kekun me krem me majen e nje pirunit mund te bejme dekore te ndryshme.Tashme mund ta presim kekun ne feta te holla dhe gjithçka eshte gati per tu sherbyer.Ju befte mire.
Facebook: King House Taverna
No comments:
Post a Comment