Nevojiten:
700 g kumbulla
125 g gjalpe
125 g sheqer
Nje pako sheqer me vanilje
2 veze
175 g miell
1 lk maja birre pluhur
100 g bajame te grira
Margarine per formen
30 g sheqer kokerrmadh
Pergatitja:
1. Pastrohen kumbullat dhe u hiqet berthama
2. Ne nje ene rrihen bashke gjalpi I zbutur me sheqerin derisa te behet nje mase kremoze, shtohet vanilja dhe vezet.
3. Vecmas bashkojme miellin me majane e birres dhe bajamet e grira.
4. Perziehen te gjitha bashke deri sa behet nje brum I bute. Lyhet forma me margarine dhe hapet brumi mire mbi te. Vendosen kumbullat siper ne forme luspash me pjesen e prere siper.
5. Futet forma ne furren e ngrohur me pare ne 200 grade dhe lihet te piqet per nje ore e 10 minuta.
6. Hiqet, sperkatet me sheqerin kokerrmadh dhe lihet te ftohet. Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment