Perbersit :
1 filxhan caji vaj lule'dielli.
2 filxhane caji sheqer.
2 filxhan caji portokallate .
5 filxhan caji mjell i zakonshem.
1 filzhan me rush te thate te bardhe .
1 filxhan caji me arra te shtypura .
20 gr bekin ,(plur pjekes)
1 luge supe kanelle .
1 lucke kafeje karafl.
sheqer pluher per sperkatjen.
Pergatitja.
Hapim furen ne 180 gr C ,lyejme tepsine me vaj .
Marim dy ene guzhine , ne njeren shtojme sheqerin, vajin , portokallaten, i rahaim me telin e guzhines nuk ka nevoje per mikser.
Ne enen tjeter shtova,mjellin ,plurin pjekes ,kanellen,karafilin.rushin
Me pas masen e pare e bashkojme me te dyten i trazojme jo me tel guzhine por me dore, sapo te jene bere nje mase e vendosim ne tepsi .
Pjekja ne 180 gr C , per 45-50 minuta, ne skaren e mesme.
Mbas ftohjes e presim dhe e sperkatim me sheqer pluhurin.
Ju befte mire
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment