Sunday, August 11, 2013

Kruasan me marmelate (Ervina Saliu)


Perberesit:
1-kg miell,
2-veze,
500ml qumesht,
200ml,vaj,
4-luge gjelle sheqer,
2-luge maja,
pak kripe.

Per lyerjen e peteve:
100-gr gjalp,
1 veze.

Pergatitja:
Perziejme te gjithe perberesit e brumit bashke per disa minuta. Me pas e ndajme brumin ne 2 pjese dhe te dy pjeset i bejme nga 12 topa te vegjel. Hapim 6 topat e pare ne madhesin e nje pjate caji dhe i vjme te gjasht mbi njera tjetren duke lyer cdo pete me gjalp. Te gjashta keto i hapim ne nje pete jo shum te holle. E presim ne formen e nje pice ,lyejme cdo fije pete me marmelat dhe i mbledhim ,sic duken ne foto. Keshtu vazhdojme dhe me petet e tjera. I lejme te mbledhura per 30 min, i lyejme me veze nga lart. I pjekim ne furre te ngrohte ne 200 gr per 20-30 min gjer sa te marin ngjyre. Ju befte mire  E falenderoj Ervinen 

Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment