Nevoiten:
2 paketa peta llazanje
1 kg mish i bluar
2 qep te medha
3 thelbi huder
300 gr këpurdha te marinuara
1 liter salce domatesh
500 gr kackavall
Pergatitja:
Marrim qepet dhe i grijme shum imet ose i bluajme ne blinder, edhe hudhrren dhe mishin e grire.
Masen e vendosim ne nje ene per fergim.
I shtojme pak vaj, i perzijme mbi zjarr deri sa te marre ngjyre te erret mishi...me pas shtojme edhe kerpurdhat, e perzije edhe pak, dhe shtojme salcen e domateve, shtojme i hedhim veget, pak majdanos.te bluar te thate, piper te bluar te zi.
E heqim nga zjarri. Nderkohe marrim kackavallin e kalojm ne rende nga ana e rrall,e hedhim ne nje ene.marrim enen ku kemi mi pregadit llazanjet dhe i shtrojme nje rend peta llazanje, hedhim mbushjen qe kemi pergatitur , shtrojme prape peta llazanje,hedhim kashkavall,prap peta deri sa te kryejm gjitha peta,dhe mbi rendi e fundit qesim kashkavall,dhe evendosim ene ne furr te nxet 200 grad dhe lejm 15min,
Pastaj e ulim temperaturwn dhe e lejme edhe 15min deri sa te marri ngjyre te kuqerremte per siper.
Ju befte mire!
E falenderoj Dianen, kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
No comments:
Post a Comment