Perbersit:
8 gr , ose nje luge e rafshet me maja te thate .
2 luge gjelle uje te nxete.
3 dhe 1/4 filxhane mjell te zakonshem .
1 filxhan qumesht .
2 luge gjalpe ose margarine ( i bute)
1 veze.
2 luge gjelle sheqer.
1 luge supe mjell.
Vaj lule dielli,per skuqjen.
Sheqer, kanelle per te lyere petullat (lokumadhet).
Prgatitja:
Ne nje ene gatimi , vendosim majane me ujin e nxehte i leme 5 minuta deri sa majaja te nxjere si shkume siper. Shtojme mjellin , qumeshtin, gjalpin , vezen,sheqerin,pak kripe, i punojme me dore te gjitha bashke,deri sa te mare nje forme te mire brumi.
Brumit i hedhim siper nje picete dhe e leme reth 1 ore te fryhet brumi.
Me pas ne nje siperfaqe qe hapni gatuani sperkatim me mjell .Vendosim brumin e pergatitur e hapim me ndihmen e duarve( Ose okllai, shkopin qe hapni petet) si pete me trashesi 2me 3 cm, marim nje gote e vendosim siper petes dhe presim ne forme te rumullaket, me pas me gisht ju hapim nje hapsire ne mes , i vendosim lokumadet ne nje tepsi me radhe i lem per 10- 15 minuta te fryhen .
Ne nje tigan te madh shtojme vajin, sapo te skuqet vaji vendosim lokumadet 3 nga 3 te skuqen duke i rutulluar ne te dyja anet.
Me pas i vendosim ne nje pjate me leter kuzhine te shtruar qe te pije vajrat, sic jane te nxeta i lyejme me sheqer dhe kanelle . Ju befshin mire
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment