Përbërësit:
Lëngu i një portokalli (2 në qoftë se ata janë të vogla)
lëkurë integruar i një portokalli
170 g gjalpë, zbutur
250 g sheqer
4 vezë
50 ml qumësht
200 g miell 0
1 pako e pluhur pjekje (peciv, baking powder)
1 lugë çaji vanilje
3-4 luge sheqer pluhur
Pergatitja
Në një tas me ndihmën e mikserit elektrik mikesojme gjalpin me sheqerin derisa te shkrihet sheqeri.
Ne kete moment shtojme vezen dhe gjithmonë duke e përzier me luge derisa masa e brumit te jete e qetë.
Ne kete moment shtojme vaniljen dhe e perziejme ,pastaj shtojme lengun e portokallit , gjallëriin e portokallit dhe qumështin, duke e përziere mirë.
E mikesojme mire dhe hedhim livieton,pluhur sheqer dhe ne fund miellin,,duke e perzier mirë qe te shmangim gungat.
Ne tave shtrojme leter furre dhe e hedhim masen ne te.
E fusim ne furr te piqet në tem 160 gradë për 45 minuta. Ju befte mire
E falenderoj Dafinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment