Perberesit:
2-filxh caj miell misri i trashe (per embelsira)
1-filxh vaj ulliri,
2-filxh sheqer,
5 filxh uje,,
1-filxh arra,
2-portokalla,
kanele dhe lekuren e nje limoni..
Pergatitja:
Hedhim ne te tenxhere sheqerin,ujin,nje lug kanele,lengun e dy portokallave,dhe lekuren e limonit e i vejme te ziejn,nga momenti qe marin vale i lejme dhe 5 min.Ne nje tenxhere tjeter hedhim vajin e lejme te nxehet dhe shtojme miellin e misrit pak nga pak duke e perzier derisa te mari nje ngjyre te kuqerremte.Kur te kete marre ngjyren,ulim temp e sobes,hedhim arrat e prera ne copa mesatare dhe sherbetin duke e berzier dhe e lejme deri sa te trashet..E hedhim neper forma e mbulojme dhe e fusim ne figorifer per 2 ore..E sherbejme me recel portokalli,mandarine ose cfar te deshironi..Ju befte mire
E falenderoj Ervinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
No comments:
Post a Comment