Receta per Brioshe ... (Derguar nga Elvira Shkoza)
500 gr miell, 200 gr sheqer, 125 ml qumesht, 150 gr gjalpe, maje birre, (tharm) vanilie, 1 lekur limoni te grire, 3 veze
Pergatitja: Rrahim te bardhen e vezes,ne nje tas vec rrahim te verdhen e vezes,sheqerin dhe gjalpin derisa te krijohet nje krem...ne nje gote me qumeshtin pak te vakur,hedhim majen e birres dhe e leme derisa te shkrihet..ne tasin qe kemi kremin me te verdhen e vezes,bashkojme miellin,vanilien,limonin,qumeshtinme majen e birres dhe te bardhen e vezes...e rrahim brumin duhet te jete shume i bute...e ndajme ne 2 pjese..e futim ne furre me driten ndezur ,qe te ngrohet rreth 30 grade temperatura derisa te dyfishohet..rreth 2 ore...me 2 pjeset e brumit,krijojme 2 disqe,jo shume te holla..i ndajme ne 8 pjese ne cdo disk, krijohen trekendesha, i rrotullojme,nga ana me e gjere,deri ke maja ..i veme ne tave dhe i leme akoma te fryhen gjithmon brenda te furre 30 grade....i pjekim per 15 min 170grade...
E falenderoj Elviren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment