Perberesit per 6 persona:
200 gr Fiq
200 gr Gjalp
1 luge çaji Mjalte
1 luge çaji Konjak
250 gr Ricotta
3 luge sheqer pluhur
100 gr Amareta
Pregatitja:
Fillimisht presim fiqte ne cop ate vogla, me pas i vendosim ato ne nje tigan sebashku me nje luge galp, mjalte dhe e leme ne zjarr per disa minuta.Pastaj i shuajme fiqte me konjak dhe i leme edhe per disa minuta te tjera ne zjarr.Ne nje ene tjeter hedhim ricotta dhe sheqerin pluhur dhe i trazojme derisa perzierja te behet ne forme kremoze.Ne perzierjen kremose hedhim fiqte qe kemi pregatitur ne tigan (leme vetem nje pjese te vogel te fiqve per dekorim ).Tani marrim gotat ku do te hedhim ricottat dhe ne fund te cdo gote vendosim nga nje amarete.Hedhim perzierje qe kemi pregatitur neper gotat me amareta duke i zbukuruar ato me perberjen e fiqve qe ne lame menjane si dhe duke i sperkatur me mjalte.Gotat me ricotta me fiq i vendosim per 1 ore ne frigorifer.Pas 1 ore ju mund te nxirrni gotat nga frigoriferi dhe ta sherbeni ate.Ju befte mire
Facebook: King House Taverna
No comments:
Post a Comment