Perberesit:
2-kg kungull,
200-gr gjalp,
1 ml qumesht+ 1-filxh,
1-filxhan kefe vaj ulliri,
2-veze dhe rreth 15 peta te pjekura(ne qe nuk jetojme ne shqiperi dhe nuk i gjejme dot petet e pjekura i bejme vete si peta byreku dhe i pjekim).
Pergatitja:
Marim kungullin e pastrojme nga lekura dhe me pas e krijme ne rende.Vejme gjalpin te shkrihet shtojme kungujt e grire dhe i skuqim mire perreth 30 min,me pas i hedhim filxha e qumshtit e para e kemi ngrohur qe mos te pritet kur ta hedhim.E lejme per disa min akoma dhe e heqim.Ne nje tave te malle hedhim qumshtin ,vezet,vajin dhe kripe dhe i perziejme,marim petet i lagim me pare ne qumesht dhe me pas i shtrojme ne nje tave ,vendosim 5 poshte,me pas hedhim gjellen vendosim 3 te tjera dhe shtresen e fundit te gjellesh dhe me pas petet e mbetura,por me pare duhet te lagen me qumshtin. Kur ti kemi mbaruar i hedhim qumshtin e mbetur nga lart dhe e pjekim ne 200 gr rreth 30 min. Ju befte mire :)
E falenderoj Ervinen :) Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
No comments:
Post a Comment