Friday, October 4, 2013

Gnocchi me patate. (Receta e derguar nga Silvana Belishaku)



Perberesit:
4 patate te medha ,muncisht patate te kuqe) 
200 gr miell ,
50 gr djath te grire (kaçkavall)
1 veze ,
lekur limoni ,
arre te grire (moscati ) krip.

Per salcen duhen:
400 gr domate ,
1 karot ,
1/ 2 qep ,
200 gr mish te grire ,
gjethe borziloku ,krip ,piper ,rigon .

Pergatitja:
Ne tenxhere me uje te bollshem vem te ziejn patatet ,me pas i heqim lekuren dhe i shtypim si ne foto,i lem te ftohen pak dhe hedhim vezen, miellin, djathin ,arren ,kripen dhe lekuren e grire te nje limoni.formojm brumin ,neqofte se ngjit mund te shtoni pak miell ,me pas marim nga pak dhe formojm shirita si ne foto ,i presim me thik ,si ne foto.ne nje tenxhere vem ujin te ziej hedhim krip dhe pak vaj .i ziejm njokit sa te dalin ne siperfaqe i heqim me rjet ,i vendosim ne ene ,dhe i hedhim salcen ,qe kemi pergatitur, pergatitja e salces ,grijm imet qepen dhe karoten i skuqim pak me vaj ulliri ,me pas shtojm mishin i skuqim perseri ,shtojm domatet erezat borzilokun dhe nje got uje ,krip .dhe e lem te ziej per 1 ore.
Shpresoj tju pelqejne  Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment