Saturday, October 19, 2013

Revani Vlonjate (Receta e derguar nga: Marina)

                     

Perberesit: 
2 gota uje 
4 gota niseshte 
1 gote vaj ulliri dhe gjalpe (gjysem-gjysem) 
1 gote arra 
1-2 luge mjalte 
1 veze,
Sheqer - 2 gota uji.
>
Pergatitja :
Ne nje ene te thelle hedhim ujin dhe niseshtene dhe e tresim mire te mos kete kokriza.

Pas kesaj veme ne zjarr nje tenxhere te thelle ( materiali ideal i tenxheres eshte bakri , nese jo perdorni nje tenxhere qe nuk ngjit te tipit tefal ) shtojme vajin e gjalpin dhe pasi eshte ngrohur pak hedhim sheqerin dhe e trazojme me luge druri derisa te shkrije sheqeri e te karamelizohet teresisht e te kete marre ngjyren karakteristike te karameles.

Shtojme arrat (ose bajame , lajthi , pisthachio ) hedhim me kujdes te mos digjemi niseshtene e tretur ne uje dhe me luge druri trazojme masen e perftuar me levizje te luges nga jashte brenda te pakten per 15-20 minuta .

Ne kete faze ose e sherbeni sic eshte (hasude) duke e hedhur ne nje forme te ftohet ose e shtroni ne nje tepsi , shtoni siper vezen te cilen e kemi rrahur me 2 luge mjalte dhe e fusim ne furre te ngrohte ne 160 grade C per 35 minuta .

Pasi eshte pjekur e leme te ftohet dhe e servirim sipas deshires vetem ose te shoqeruar me akullore , fruta te fresketa apo kremra te ndryshem .

E falenderoj Marinen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur!

No comments:

Post a Comment