Saturday, October 19, 2013
Revani Vlonjate (Receta e derguar nga: Marina)
Perberesit:
2 gota uje
4 gota niseshte
1 gote vaj ulliri dhe gjalpe (gjysem-gjysem)
1 gote arra
1-2 luge mjalte
1 veze,
Sheqer - 2 gota uji.
>
Pergatitja :
Ne nje ene te thelle hedhim ujin dhe niseshtene dhe e tresim mire te mos kete kokriza.
Pas kesaj veme ne zjarr nje tenxhere te thelle ( materiali ideal i tenxheres eshte bakri , nese jo perdorni nje tenxhere qe nuk ngjit te tipit tefal ) shtojme vajin e gjalpin dhe pasi eshte ngrohur pak hedhim sheqerin dhe e trazojme me luge druri derisa te shkrije sheqeri e te karamelizohet teresisht e te kete marre ngjyren karakteristike te karameles.
Shtojme arrat (ose bajame , lajthi , pisthachio ) hedhim me kujdes te mos digjemi niseshtene e tretur ne uje dhe me luge druri trazojme masen e perftuar me levizje te luges nga jashte brenda te pakten per 15-20 minuta .
Ne kete faze ose e sherbeni sic eshte (hasude) duke e hedhur ne nje forme te ftohet ose e shtroni ne nje tepsi , shtoni siper vezen te cilen e kemi rrahur me 2 luge mjalte dhe e fusim ne furre te ngrohte ne 160 grade C per 35 minuta .
Pasi eshte pjekur e leme te ftohet dhe e servirim sipas deshires vetem ose te shoqeruar me akullore , fruta te fresketa apo kremra te ndryshem .
E falenderoj Marinen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment