Përbërësit:
- 20 g bizele (të ngrira)
- 20 g karrota (pastruar,)
- 1kg (patate pastruar,)
- 10 mollë të qeruar
- lëng limoni,
- kripë dhe piper
- 6 lugë majonezë
- 3 lugë krem kosi
- 2,5 dl supë perimesh i / supë me ujë
- 20 g xhelatinë
- 5 vezë
Për Dekorime:
• 1 spec i kuq i pa djegës,
• 1 tufë majdanoz
Pergatitja:
Së pari vezët i ziejmë për 10 minuta, pastaj i qesim në ujë të ftohtë , pastaji qërojm (largojmë livoren).
Karrotat, patatet dhe bizelet të ndara në disa pjesë i ziejmë me ujë të kripur derisa të jenë të buta.
Filtrohen menjëherë dhe i lëjmë të ftohtën plotësisht.
Largojmë levorën nga mollët, i prejmë në kube të vogla dhe shtojm një sasi te vogël me lëng limoni.
Bëjmë formën me mbështjellës plastik.
Shtojmë perimet dhe mollët në një tas të madh.Majonezin me krem kosi, kripën dhe piperin i përziejmë,ngadalë me durim që të mos jetë rezultat i pakënaqur.
Salca përzihet me perime. 2,5 dl supë perimesh i përziejmë me xhelatinë dhe shpërndajmë atë mbi zjarr të ulët dhe i përziejmë vazhdimisht.
Vendosim mënjanë të ftohtën.
Sallatën në mbështjellës e renditim në mënyrë që ajo të shtrihet anë përtej në mënyrë të barabartë në të gjitha drejtimet.
Lëngu i përzier me sallatë, xhelatinen dhe majonezë.
Së dyti Sallatë në gjysmën e poshtme të rrafshët i shtojmë ngadalë vezët ne mes.
Së treti mbulojmë me sallatë në anën tjetër të skajeve membështjellsin plastik në formë rrollades në të gjitha drejtimet.
Formën e mbështjellim në mënyrë të barabartë të mbushur me sallatë.
E vendosim në frigorifer të paktën 5 orë , por është më mirë nëse ju mund ta leni tërë natën.
Ditën tjetër sallata e mbuluar me fletë metalike e dekorojmë me spec të kuq, dhe me gjethe majdanozi.
Ju befte mire/Klina
No comments:
Post a Comment