Friday, November 22, 2013

BYREK (QAHI) (Receta nga Bukurie Nexhipi)



PERBERSIT:
1kg mjell
500gr djath te bardh
200gr gjalp
2 veze
Krip.uje 

PERGATITJA:
Pergatisim brumin per byrek mjell, pak vaj dhe pak krip ujin sa te doje po ne menyre qe brumi te ngelet pak i forte.Brumin e lem te pushoj per 1 ore.

Me pas thermojm djathin ne nje ene hedhim vezet i trazojm mire ne fund bashkojm dhe 150gr gjalp ( te ambjentit)

Pasi ka kaluar 1 ore marim brumin dhe i ndajm ne 10 pjese dhe fillojm te hollojm petet, petet i shtrojm ne tavolin qe e kemi sperkatur me pak mjell me pare shtrojm dy si fillim, sperkasim peten me masen qe kemi pergatiur me pare , e keshtu me radh deri sa petet mbarojne (hedhim ne cdo pete nga masa ) pasi kemi ven peten e fundit e luejm siper me gjalp te shkrir dhe e palosim byrekun ne formen e nje kutije.

E hedhim ne tave me leter furi, e presim ne forem katrore e lyejm perseri me gjalp te shkrir dhe e pjekim per 45 min ne 180C. Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment