Saturday, December 14, 2013

Apple pie (Receta e derguar nga Stela)


Brumi
2 1/2 filxhan caji me miell
4 luge gjelle sheqer
1/4 luge caji me kripe
14 luge gjelle me gjalpe( i ftohte dhe i prere ne kubike te vegjel)
1 veze e rrahur per lyerje
10 luge gjelle me uje te ftohte (nga frigoriferi)

Mbushja
1 1/2 kg molle te qeruara dhe te prera ne feta te holla
2 luge gjelle me leng limoni
2/3 filxhan caji me sheqer
1/4 filxhan caji me gjalpe
1/4 luge caji me kanelle

Pregatisim brumin duke perzier perberesit nje nga nje ,e ndajme ne 2 pjese ,i mbeshtjellim me leter plastike dhe i leme ne frigorifer per 30-40 min.Nderkohe pregatisim mbushjen,ne nje tenxhere hedhim mollet,kanellen,lengun e limonit,gjalpin,sheqerin dhe i leme ne zjarr per disa minuta.Tani kthehemi te brumi,mbasi i nxjerrim nga frigoriferi te dyja pjeset i hapim me okllai ne madhesine e taves qe eshte me diameter 20-22 cm, e vendosim pjesen e pare dhe hedhim mbushjen me molle pastaj vendosim pjesen tjeter ku me majen e thikes bejme disa te cara,

Piqet ne temp 190C per 50 min

P.S Por mund te behet dhe pa pjesen e siperme si ne foto.

Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment