Nje Recete per Embelsire nga nje faqe gatimi Turke, e perkthyer per KuzhinaIme.al nga Hamdiye Ali
Pandispanja e bardhe:
1 veze
1 gote sheqer
1.5 gote te vogel qumesht
125 gr margarine e shkrire
1 gote te vogel kos (jogurt)
2.5 gote miell
1 paket pluhur pjekes (baking powder)
1 pakete sode
1 lekur portokalli ose limoni.
Pandispanja me ngjyre vjollce:
2 veze
2 gota sheqer
1 gote vaj
1 filxhan dhalle apo kos (jogurt) te holle
2.5 gote miell
pak krip
1 pakete pluhur pjekje (baking powder)
1 lug gjelle uthull
dhe ngjyr vjollce(ngjyre per embelsira )
Pergatitja:
Se pari pergatitet pjesa me ngjyre dhe piqet.
Me kallepe behen zemrat.
Pergaditet pjesa e bardhe dhe ne kallep vihen zemrat. (si ne foto)
Permbi zemrave shtohet brumi-pjesa e bardhe sic shihet ne foto shembulli nr.4.
Piqet ne 180 (ne furren e nxehur me pare)
Mbasi te piqet i shtohet puding vanilje, te cilin e kemi pergatitur ne forme slce gjate kohes qe piqet keku. Ju befte mire!
E falenderoj Hamdiyen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat apo njohurite e tij/saj te kesaj fushe, eshte i/e mirepritur!
No comments:
Post a Comment