Thursday, December 12, 2013

Gjel deti i marinuar (Receta nga Erjona Balla)


Duhen:
1 gjel deti 
200 ml vaj ulliri
1 lug dege rozmarin 
shum pak rigon
1 lug caji piper i zi
1 limon te shtyllur.
1 dege selino
4-5 fleta dafine
2-3 dege majdanoz
kripe

I perziejme te gjitha perberjet bashke, selinon dhe rozmarinen dhe dafinen nuk i grijme i hedhim ashtu sic jane dhe i lem nje nate qe vaji te marri aromen e te gjitha erezave.

Mbasi ka kaluar nje nate i heqim vajit selinon ,degen e rozmarines, majdanozin dhe dafinen.

Gjelin e detit e vendosim ne qese guzhine i shtojme vajin e pastruar dhe e lem prap nje nate ne frigorifer qe mishi te aromatizohet me perberjen, e pjekim ne furre me temp 200 grad per 1 ore. Ju befte mire :)

No comments:

Post a Comment