Tuesday, December 10, 2013

Torta me cokollate (Receta nga Dafina Tushaj)


Perbersit:
150 gr miell 150 gr gjalp 180 gr sheqer 3 veze 1 bustin livieto 1 bustin vanilje 270 gr cokollate 150 gr arra per dekorim cokolla e shkrire per dekorim
Pregatitja:
Ne nje tenxhere hillni brenda burron dhe cokollaten te prera ne kube te vegjel. I vendosim ne zjarr te embel derisa te shkrihet gjalpi dhe cokollaten e perzijme her pas heret qe mos te digjet. Pasi eshte shkrire hedhim sheqerin dhe e heqim nga zjarri, dhe e perzijme me luge derisa te jete tretur edhe sheqeri dmth te jete shkrire. Ne tenxhere hedhim edhe perbersit e tjere, ne fillim vezet, miellim e keshtu me radhe edhe perbersit e tjere. Pasi kemi hedhur te gjithe perbersit, brumi eshte si xhelatinoz por pa merak ashtu duhet te jete. E hedhim ne tave duke e rrafshuar me nje luge dhe e fusim ne furre te piqet ne tem 160 ° C per rreth 25 min, para se ta nxirrni nga furra gjithmone kontrollojeni se eshte pjekur a jo.
Pasi eshte pjekur e heqim nga furra e presim ne kallep edhe siper e dekurojme me cokollat te shkrire dhe arra.

No comments:

Post a Comment