Perbersit per 4-5 persona:
2 veze ,
1 gote sheqer ,
1/2 gote vaj ,
1 gote me gjalpe i fresket ,
3 gotaa miell ,
sode ,
pecive embelsire dhe recel sipas deshires , recel kumbulle.
Pergatitja:
Marim gjalpin ne temperature te ambientit, e hedhim ne nje ene dhe hedhim sheqerin, e perziejme mire derisa te behet nje mase homogjene, me pas hedhim vajin, i perziejme, marim vezet i ndajme te verdhat nga te bardhat dhe rrahim te verdhat dhe i hedhim tek perbersit e tjere, pasi i kemi rrahur mire, do shtojme miellin te perzire me sode dhe peciven, pasi te kemi perfituar nje mase brumi pak te forte, do te hedhim te bardhat e vezeve, te rrahura me par mire dhe e perziejme mire, marim taven e lyejme me yndyre dhe e sperkasim pak me miell dhe hedhlim brumin, por duke lene ne ene, pak brume qe mund ta perdorim per zbukurim e pjeses se larte te embesires, shtrojme recelin dhe me pjesen e brumit te ngelur mund te bejme zbukurim si te duam, e pjekim ne furre ne parangrohur, 180 grad ne 30 min. Ju befte mire
No comments:
Post a Comment