Monday, February 17, 2014

GJELLE ME PRESH (Receta nga Bukurie Nexhipi)


1 kg presh
500gr mish vici
1 qepe
1 luge salce
1 luge kafeje me piper te kuq
Piper te zi
Kripe
Pak rigon
Vaj

Si fillim skuqim preshat pergjysem dhe i vendosim ne nje ene.Ne vajn e mbetur skuqim mishin hedhim qepen e grir holle pasi eshte zverdh qepa hedhim salc dhe piper te kuq piper te zi krip , hedhim 1 / 1/2 got uje dhe e lem te ziej mishi.
(Une perdot tenxhere presioni)
Pasi mishi ka zier dhe ka mbet me pak leng hedhim preshat dhe e mbyllim tenxheren per 10 min pasi gjella ka perfunduar dhe ka ngel me pak yndyre hedhim pak rigon e heqim nga zjari dhe e lem 30 min te pushoj me pas e sherbejme.
Gjellen mos e trazoni vetem te levizim tenxheren qe mos te ngjitet

Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment