2 kg midhje,
4 domate,
2 thelbinj hurdher,
vaj ulliri,
majdanoz dhe kripe.
Pergatitja:
Pasi ti keni lare midhjet hidhini ne nje tenxhere te madhe me 1liter uje dhe trazoini vazhdimishte deri sa te hapen te gjitha, me nje tigan te madh hidhni vajin e ullirit hurdhat te grira shume imet, shtoni domatet pasi ti keni qeruar lekuren dhe ti keni grire ne copa te vogla dhe vadhdoni ta trazoni deri sa te thahet lengu qe leshon domatja, me pas merni midhjet hiqini nga guaska dhe shtojini ne sugon hidhini dhe nje gote uje, kripe dhe majdanozin e grire imet, verini kapakun dhe lereni te zjeje deri sa te shteroj uji qe hodhet dhe sugo te jete kremoze, mund te beni makaronat (spageti) me kete leng ose mund ta shoqeroni me buke te thekur si ne foto.
No comments:
Post a Comment