Sunday, February 16, 2014

Patellxhane Tave (Receta e derguar nga Sajmira)


2 patellxhane te medhenj te prera ne fetes nga gjatesia. Nje tufe me qepe jeshile. 1 kuti me salce domate. 1 filxhan caji oris (karolina) 300 gr mish te grire. Rigon-piper te zi-kripe. 1luge kecap.
Presim patellxhanet ne fetes te holla 1cm dhe i pjekim ne fure me pak vaj sapo te piqen pak si te vyshkura ,i heqim te ftohen. Ne tenxhere shtojme qepet e grira holle, bashke dhe mishin e grire dhe vaj, i skuqim mire e mire shtojme salcen erzat kripen, i leme akoma pak te skuqen shtojme orizin i leme te skuqen dhe pak, shtojme nje filzhan me uje te nxete. Ziejme per pak sa te pije ujin, me pas mbushim fetat e prera nga patellxhani i mbeshtjellim dhe i shtrojme ne tave, para se te shtroni patellxhanet merni dy tre speca te kuqe pastroni farat dhe shtrojini me pare pasaj patellxhanet.
Hedhim dhe orizin e mbetur ne tenxhere, ne tave shtojme dhe pak vaj nga siper dhe 1 filxhan me uje te nxehte dhe futim ne furre ne 200 gr C te mbuluara me leter alumini deri sa te jete zier orizi .

No comments:

Post a Comment