Përbërësit:
• 500 ml ujë
• Kripë
• Vanilje
• 2-3 lugë liker portokalli ose manderine
• 50 gr gjalpë
• 25 gr sheqer
• 250 gr miell
• 6 vezë
• Sheqer
• Vaj
Përgatitja: Në nje tenxhere vendosim për të zier ujin me pak kripë, liker, vanilje, gjalpë e sheqer. Pasi merr valë hedhim të gjithë miellin duke e trazuar vazhdimisht. Rezultati është një masë e njëjtë si top që shkëputet nga anët e tenxheres.
E largojmë nga zjarri dhe e lëmë të ftohet për 10-15 min duke e trazuar herë pas here dhe duke shtuar një e nga një vezët duke patur kujdes ta përziejmë mirë të gjithë masën (nëse është e nevojshme mund të përdorni edhe mixer).
Më pas me ndihmën e një luge skuqim në një tenxhere ose tigan të thellw me vaj të ngrohtë jo shumë të nxehtë (temperatura e vajit duhet të jetë mesatare dhe duhen 7-8 min për një tigan në mënyrë që të piqen mirë si nga brenda dhe nga jashtë duke ruajtur formën, që nëse hiqen më parë humbet, pasi petullat bien).
Pasi i heqim nga zjarri i vendosim mbi letër kuzhine dhe i kalojmë menjëherë në sheqer (të zakonshëm, jo pluhur).
Ju bëftë mirë!
No comments:
Post a Comment