Perbersit:
rreth 500 gr mish te grire
2 veze
3-4 luge pane gratato buke e grire)
parmigano (djath kackavall i grire imet si miell)
sugo (salce ne shishe )
1 karrote
1 sedano
1 patate
1 qepe jo shume e madhe
Pergatitja:
Ne fillim lajme zarzavatet dhe i pastrojme. Pastaj marrim nje tenxhere brenda ku hedhim edhe salcen, vetem zarzavatet asgje tjeter per momentin.
Ne nje ene hedhim mishin e grire dhe brenda shtojme edhe parmiganon, vezet dhe pane grataton duke i ngjeshur me dore derisa te mund te punojme mire me to, dmth qellimi eshte te arrijme te formojme topa te vegjel te rrumbullaket.
Pasi topat jane gati i hedhim ne enen me salce dhe i vendosm ne zjarr derisa te shterroje salca.
Por mos harroni duhet here pas herte t'i perzijem eqe mos te ngjiten. Pasi salca ka shterruar polpetat jane gati te serviren.
Seviren me djathe bebi per femijet. Ju befte mire
No comments:
Post a Comment