Monday, February 3, 2014

TIGANISUR ME QOFTE DHE PATATE: (Receta e derguar nga Leonora Pane)


Per 6 persona: 
1kg patate, 
3 luge miell,
3 thelbinj hurdhera, 
4 luge vaj gjelle, 
kripe dhe qofte. 

Pergatitja:
Pasi ti keni qeruar patatet prejini ne feta dhe verini ne nje tepsi te thelle, me pas merni nje tigan hidhni vajin mjellin dhe vereni te skuqet duke e trazuar vazhdimisht deri sa te behet ngjyre kafe e hapur, pasi te skuqet hidhini uje nga pak duke e trazuar deri sa te formohet nje lenge i trashe hidhini kripen dhe hurdherat te grira shume imet dhe lereni te zjeje per 10min me pas hidheni ne tepsi ku keni vendosur patatet e prera ne feta dhe futeni ne furre ne 220° per 20min, pas 20min me nje pirua shikoni patatet se kan zjere apo jo,nese kane zjere merni qoftet e skuqura dhe vendosini ne tepsi si ne foto dhe lerini edhe 10min te tjera ne furre pastaj hiqeni dhe eshte gati per tu ngren.

No comments:

Post a Comment