Wednesday, February 19, 2014

Torta Mimoza (Receta nga Sona Feimi)



per panespanjen:
5 veze
25g niseshte
100g miell
125gr sheqer
esence vanilje

Per kremin:
1/2l qumesht
2 veze
150g sheqer
60g miell
vanilje

Per mbushje:
200ml pana
1 kuti e vogel me recel kajsie

Rrahim sheqerin me te verdhat e vezeve.Pastaj rrahim te bardhat duke e bere si shkume e qendrushme,ibashkojme dy masat bashke duke shtuar dhe miellin niseshten dhe esencen e vaniljes sapo te behet nje mase homogjene e hedhim ne tave me permasa 20-25 dhe e pjekim per 25 min.Pasi eshte pjekur e heqim nga tava me ndihmen e unazes se taves na ndihmon qe kjo te mos na prishet.E presim ne tre shtesa dhe pjesen e mezit e thermojme ose e bejme kubik.Ne zjarr bejme kremin e pasticerise duke perzier vezet sheqerin miellin dhe qumeshtin dhe e leme te trashet derisa te dalin bulezat e para.Kete e perziejme me panen e rrahur.Marim pjesen e pare te paneapanjea duke e zbutur me lengun e kajsive dhe e lyejme me masen e pergatitur dhe i hedhim disa copa kajsie brenda vendosim pjesen tjt te panespanjes duke e lyeer te gjithen me masen e kremit dhe lart i hhedhim copezat e panespanjes e zbukurojme me pak kajsi . Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment