Per brumin:
700g miell,
kripe,
uje,
Per gjellen:
6 domate,
3 qepe mesatare,
vaj,
kripe,
niseshte per te hapur petet,
Merni nje tas hidhni miellin, kripen dhe uje deri sa te zihet brumi, munojeni mire dhe ndajeni ne 14 kulacka te vogla, mbulojini me nje picete dhe merni nje tigan te thelle hidhni vajin dhe qepet e grira imet, hidhni kripen dhe trazojini here pas here deri sa te skuqet mire, merni domatet lajini, qerojini lekuren dhe grijini ne copa te vogla e hidhini ne tigan te qepa e skuqur, trazojini dhe lereni te zjeje te mbuluar me kapak,kur gjella te jete gati hiqeni nga zjarri dhe lereni menjane, merni kulackat dhe hapini te gjitha ne madhesine e nje pjate, pastaj ndajini 7 vendosini siper njera duke i lyer me vaj cdo pete, po jo peten e fundit, po ashtu edhe 7 te tjerat, pastaj merni njeren hapeni ne nje pete te vetme ne madhesine e tepsise qe do piqni byrekun, merni tepsine lyeni me vaj dhe vendoseni peten, pastaj merni shtresen me 7 petat e tjera dhe hapeni ne te njejten madhesi, merni gjellen hidheni siper petes qe vendoset ne tepsi dhe hapeni ne te gjithe siperfaqen e petes, pastaj vendosni siper peten tjeter bashkoni anet e te dyja petave retheqarke tepsise dhe kthejeni si ne foto per arsyje qe kur te piqet byreku mos te hapet peta e mos dali gjella, hidhini pak vaj siper dhe futeni ne furre te piqet ne 220° per 20 - 25 min, pasi te jete pjekur sperkateni me pak uje te ftote dhe mbulojeni me picete dhe lereni pak te zbutet e te ftohet.
E falenderoj Leonorën Kushdo që ka dëshirë të publikojë recetat e tij/saj në këtë faqe është i/e mirëpritur
No comments:
Post a Comment