Perberesit:
3 filxhan caji miell
2 filxhan caji sheqer
2 luge gjelle kakao
1 luge kafeje krip
1 lug caji sode
1 filxhan kafeje vaj
2 luge uthull
2 filxhane caji uje
Per kremin:
1 kuti vitam (margarine)
3 luge kakao
sheqer
Pergatitja:
Ne nje ene perziejm miellin, sheqerin, kakaon,kripen, soden i perziejm mire qe te mos mbeten kokrriza kakao. Me pas hedhim uthullen, vajin dhe ujin perziejini mire brumi del i holle por mos i hidhni me miell sepse i prish lezetin.. Piqeni ne furre me 180 °C per 30 minuta pastaj provoni me thik ose kunj dhembesh per pjekjen,. Nderkohe qe piqet beni gati kremin ne nje tigan hidhni margarinen sapo te shkrihet hidhni sheqerin mundesisht pluhur do ishte me mire... me pas shtoni kakaon per 2 minuta dhe hiqeni pas pjekjes se kekut priteni dhe hidhni lart kremin lereni te ftohet dhe do mbeteni shum te kenaqur... Ju befte mire!!
E falenderoj Florinen Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/e saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
Shfletoni fotot e ketij albumi per me shume receta per embelsira
No comments:
Post a Comment