500g salce kosi,
250g pana,
125g sheqer pluhur,
500g luleshtrydhe te fresketa dhe 3 luge sheqer ,
Pasi ti keni lare luleshtrydhet prejini ne copa te vogla dhe hidhini ne nje tigan bashke me 3 luget e sheqerit e lerini te zjejne ne flake mesarare mer disa min, pastaj hiqini nga zjarri dhe lerini te ftohen, merni salcen e kosit hidhni sheqerin pluhur dhe trazojeni mire, pasi ta keni punuar panen pezjejeni me salcen e kosit me ngadal qe te mos ulet pana, me pas merni format ose disa tasa te vegjel dhe mbushini me salcen dhe panen e pergatitur ne mes me nje luge kafeje hapeni salcen ne menyre qe te hidhni nje luge kafeje me luleshtrydhet qe zjete me pare, mbulojeni perseri me salce dhe futini ne ngrirje per 4 ore, pas 4 oreve merni format e mbushura dhe kthejini ne pjate si ne foto, dhe jan gati per tu servirur.
Ju befte mire
No comments:
Post a Comment