Sunday, October 26, 2014

BRUSKETA ME KERPURDHA: (Receta e derguar nga Leonora Pane)

 

Buke, 
kerpurdha, 
majdanoz, 
hurdha,
vaj ulliri dhe krip,
sasia varet sa brusketa do beni.

Ne nje tigan hidhni vajin e ullirit, pastaj merni kerpurdhat lajini dhe prejini ne copa te vogla, dhe hidhini ne tigan ku me pare hodhet vajin, hidhni hurdhen dhe majdanozin e grire imet, kripen dhe vereni ne flake mesatare, kur te thahet uji qe leshojne kerpurdhat hidhini nje gote uje, vereni kapakun dhe lerini te zjejne, kur kerpurdhat te jene zjere dhe te ken thare ujin qe shtuat hiqini nga zjarri, merni buken prejeni ne feta dhe hidhni ne cdo fete buke nga nje luge kafeje me kerpurdha, se doni me pare buken edhe mund ta thekni sepse behen me te shijshme. Ju befte mire 

E falenderoj Leonoren 

No comments:

Post a Comment