Monday, December 8, 2014

Byrek me fasule dhe pet te pjekura (Receta nga Silvana Belishaku)



Perberesit:
Fasule te pergatitura sic i bejm gjell tradicionale , un bej gjithmon shum nje vakt i ham dhe pjesa qe mbetet i bej byrek , 
miell 500 gr ,
2 luge vaj ulliri ,
uje te vsket ,
kripe ,

Pergatitja:
Bejm brumin e leme te pushoje per 30 mint te mbuluar , me pas bejme topa te vegjel , i hapin nje nga nje me niseshte te tretur, topat e vegjel i bashkojm 3 e nga tre i hapin ne pete te vetme , 6 topa i ndajme vecante ku i hapim pete nje e nga nje. I pjekim ne sobe. Pasi kemi shtruar gjysmat e peteve ne tepsi te sperkatura me vaj , vendosim 3 pete te pjekura, hedhim vaj me pas hedhim fasulet, vendosim 3 petet e tjera te pjekura te sperkatura me vaj me pas vendosim petet e njoma te mbetura , e pjekim 220 grd per 35 mint . Ju befte mire 

E falenderoj Silvanen  Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment