Wednesday, December 17, 2014

CIAMBELLA NATALIZIA (Receta e derguar nga Dafina Tushaj)



Perbersit :
5 veze
480 gr sheqer
500 gr miell
100 ml uje
100 gr limoncello (lloj pije)
280 ml vaj lule djellit
1 bustin e gjysem me livieto (baking powder, peciv, pluhur pjekes per embelsira)

Per kremin:

Per siper :
250 gr pluhur sheqer
1 veze vetem e bardha
1-2 limon vetem , vetem lengu

Per dekorimin :
Fruta te thata sipas gustos dhe deshires suaj :

Pergatitja :
Ne nje ene me mikser montojme vezet me sheqerin per disa min , derisa vezet te kene arritur nje mase te mire te fryrjes .

Me pas ne ene shtojme edhe lengun e limoncelit dhe e perzijme me luge ngadale , dhe me pas ne fund krejt shtojme miellin dhe livieton me luge nje nga nje duke e perzier vazhdimisht .

Pasi masa e brumit eshte gati e hedhim ne nje tave te rrumbullaket , ku me pare kemi vendosur leter furret dhe e kemi lyer me vaj .

Cambellen e fusim ne furre te piqet ne tem 180 ° C per rreth 50 min .

Nderkohe qe cambella eshte ne furre neve pregatisim kremin kremen per siper cambelles.

Ne nje ene shtojme pluhur sheqerin , te bardhen e vezes dhe lengun e limonit dhe i perziejme mire me mikser derisa te kena marre nje krem te mire dhe te lirshem .

Pasi cambella eshte gati , siper saj hedhim kremen e pregatitur me pare dhe mbi te shtojme edhe frutat e thata siper .

Pasi cambella eshte gati perpara se ta servirim e lem te pushoj per rreth 2-3 ore derisa kremi siper te ngrihet komplet . Ju befte mire 

E falenderoj Dafinen  Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne faqen tone eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment