Perberesit:
200 gr djath kackavall te grire ,
200 gr buk te grire ,
5 veze ,
2 luge gjelle miell ,
lekure limoni ,
arre moskat ,
pak kripe .
Pergatitja:
Ne tavolinen e punes hedhim buken e grire, djathin, arren e moskatit nje maj luge kafeje, kripen lekuren e grire te limonit i perziejme dhe me pas ne mes formojme boshllek, hedhim vezet dhe me pirun i rrahim duke i perziere sa te formojme brumin me pas e ngjeshim mire me dore, ne qofte se ju ngjit mund te shtoni akoma miell, pasi brumi eshte gati, marim nje shtypse patatesh vendosim brumin ku formohen pasatelit ,i vendosim ne tepsi te lyer me pak miell me pas pasi i kemi mbaruar vendosim uje ne tenxhere per ti zier i hedhim krip ,nderkohe pergatisim salcen me kerpudha ,pana ,nje thelpi hudher ,5 luge vaj ulliri ,piper ,pak kurry dhoj arome ,ziejme pasatelit sa te dalin siper dhe i heqim i hedhim ne tiganin me salcen me kerpudha i servirim . Ju befte mire :)\
E falenderoj Silvanen Shfletoni fotot e ketij albumi per me shume receta nga miqte e faqes tone
No comments:
Post a Comment