Sunday, August 18, 2013

Byrek me djathe dhe kerpudha (Receta nga King House Taverna)



Perberesit :
Pete byreku Sfoliat
100 ml Beshamel
500 gr Kerpudha
70 gr Proshute krudo
100 gr Djathe Asiago ( djathe kaƧkavall lope i bute )
100 gr Djathe Bebe
Hudher, Vaj, Kripe

Pergatitja:
Fillimisht vedosim ne nje tigan me vaj kerpudhat e prera ne feta nje thelpi hudher kripe dhe i skuqim per rreth 15 minuta.Pasi ti kemi skuqur kerpudhat i heqim nga tigani dhe i vendosim ne nje pjate se bashku me prodhuten.Ne nje tave pjekjeje hapim petet e sfoliatit te cilat i sperkasim me pak vaj dhe me pas i shtrojme nje shtrese me beshamel.Me pas mbi beshamel shtrojme edhe kerpudhat dhe proshuten.Djathin qe kemi e presim ne forma kubike dhe e shtrojme mbi kerpudhat dhe proshuten dhe e sperkasim me pak qumesht.Nese duam me petat qe na kane tepruar mund ti vendosim mbi perberien qe kemi bere deri tani ne forma te ndryshme .E vendosim taven ne furre ne nje temperature 190 °C per 30 minuta. Pasi byreku te na jete pjekur e heqim nga furra dhe e leme te na ftohet dhe me pas e presim ne feta per ta servirur neper pjata. Ju befte mire 

Facebook: King House Taverna

No comments:

Post a Comment