Monday, August 12, 2013

Byrek me kerpudha : (Receta nga Silvana Belishaku):


Perberesit:
300 gr kerpudha ,
200 gr proshut ,
200 ml pana ,
150 gr djath per pica ,
50 gr gjalp,

Per brumin:
500 gr miell ,
kripe ,
2-3 lug vaj ,
uje sa te jet mjaftueshem.

Pergatitja:
Filliimsht e bejme brumin ,dhe e lem te pushoje. Me pas grijm kerpudhat i skuqim me gjalp ,shtojm panen ,piper dhe krip ,i lem te ziejn per pak min,me pas i leme te ftohen. Hapim petet nga 3 duke i lyer me niseshte te mos ngjisin ,shtrojme ne tepsi 9 petet e para, i sperkasim me gjalp ,hedhim masen me kerpudha, shtrojme proshuten dhe djathin e picave ,hedhim petet e tjera,siper e sperkasim me gjalp,e fusim te piqet ne furre 220 ° per 35 min .

Shpresoj tju pelqej  Ju befte mire 

E falenderoj Silvanen  Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment