Sunday, August 11, 2013

Byrek me pete te pjekura me (qumesht dhe gjalp ) (Ina Osmani)


Perbersit per brumin : 
300 gram miell ( per 10 petë)
ujë . 



Per mbushjen e byrekut: 
1 liter qumesht
300 gram gjalp i shkrire 
kripe . 

Pergatitja:
Pasi zeme brumin e leme per pak minuta , dhe me pas e ndajm ne topa te vegjel , sa nje kokerr veze , deri sa te formojm keshtu 10 topa me te njejten madhesi. E hapim brumin 1 e nga 1 me petes per te terhollur petet .

Petet i hapim nji nga nji me mas sa tepsia ku do bejm byrekun. Nxehim soben ne 200 grad , , marim tepsin i hedhim vaj dhe shtrojm peten e fusim ne furr deri sa te piqet KUJDES SEPSE DO 2 - 3 MINUTA TE PIQET. JO ME SHUMË , . 

E keshtu i pjekim me radh 1 e nga 1, 7 pete , sepse 3 pete na duhen pa pjekur. Pasi mbaruam se pjekuri petet i fusim ne nje ene ku kemi hedhur qumeshtin ,gjalpin dhe kripen deri sa ato te regjen mir . marim nje tepsi i hedhim pak vaj dhe shtrojm ne te 2 pet te papjekura dhe me radh petet e pjekura te regjura me qumesht dhe gjalp dhe ne fund i hedhim siper peten e papjekur per ti mbuluar petet e pjekura dhe qumshtin e mbetur dhe e fusim ne furre ... 

Behet shum shpejt, gatuhet shum leht , dhe ka shije te mire !, Ju befte mire :)

E falenderoj Inen :)
Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :) 

No comments:

Post a Comment