Përbërësit:
- 60g biskota gisht te drejta .
- 2 vezë
- 50g e sheqerit
- 1 lugë vanilje
- 150ml pana
- 300g e manaferrave të ngrira ne frigo
- 50 grGjalpë
- pak kripe
Procedura:
- Biskotat i grijme me ane te mikserit dhe i bejme pluhur.
- I hedhim ne nje ene, ku aty shojme dhe gjalpin e shkrire.
- Tek ena shtojme dhe manaferrat te copetuara ne 2 copa ose me shume.
- Në një tas, tundim vezën me krem dhe sheqer vaniljen, dhe një majë luge me kripë.
- Pasi i kemi hedhur te gjithe produktet, i perzijme me mikser derisa te marrim nje mas homogjene dhe te qet,,pra qe te mos kete topa.
- Ne nje tav te luer me gjalp dhe me leter furret ,hellim brumin ne te.
- Dhe e fusim te piqet ne furre te ngrohur me pare ne teperature 200 °C per 25 -30 min.
- Nese eshte e nevojshme mund ta lem dhe pak,,gjithmone duke e bere prove me kruajsen e dhembeve,,mos e hiqni asnjeher pa e bere kete prove.
- Pasi eshte pjekur e lem të ftohtë, dhe e zbukurojme siper me fruta si manaferra qershija etj (sipas deshires suaj )
- Pasi kemi mbaruar dekorimin e fusim ne frigorifer derisa te jeet e gatshme per tu sherbyer.
E falenderoj Dafinen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe , qofshin keto receta te thjeshta apo profesionale, tradicionale apo te huaja, dhe ne kete menyre te ndaje njohurite e tij/saj te fushes Kuzhine/Gatim me fansat e kesaj faqeje, eshte i/e mirepritur.
No comments:
Post a Comment