Perberesit:
500gr miell qe fryhet vete, (miell per embelsira)
250gr gjalp(ne temp dhome),
2-filxh caj sheqer,
1-filxh caj qumesht,
4-veze,
1 lug te vogel pluhur pjekes(bejkin pawder,peciv),
300gr arra,
200gr cokollat te zeze,
2-filxh kafe pana.
Pergatitja:
Rrahim ne mikser gjalpin gjer sa te zbutet,shtojme sheqerin dhe vazhdojme rrahjen.Hedhim vezet nje nga nje duke e perzier.
Shtojme arrat e prera ne copa te medha,qumshtin dhe miellin qe e kemi perzier me pluhurin pjekes,e perziejm pe pak minuta.Marim formen e lyejme me gjalp e sperkasim me miell dhe hedhim masen.
E pjekim ne furre te parangruhur ne 170 gr rreth 40 min.Nderkohe pergatisim cokollaten.Hedhim ne ben mari panen dhe cokollaten, dhe e lejme ne tem te ulet dhe e lejme gjer sa te shkrihet.
Per ato qe nuk kan ben mari si une e bej keshtu,,mar nje xhezme e mbush me uje e vendos mbi vater dhe ne nje tas te thjeshte hedh cokollate dhe panet dhe e vendos mbi xhezme dhe avulli i shkrine vete.
E lejme gjer sa te shkrihet mire duke e perzier vazhdimish dhe me pas ja hedhim kekut nga larte ,i hedhim dhe arra nese na pelqen dhe e lejme te ftohet. Ju befte mire
E falenderoj Ervinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment