Monday, August 19, 2013

Kek me cokollat te Bardhe. (Receta nga Dafina Tushaj)



Përbërësit:
250 g miell 00
100 g sheqer
50 ml vaj ( ose gjalpe )
2 vezë
100 ml qumësht
një qese pluhur pjekje pecivo
200 g çokollatë të bardhë

Procedura:
Ne nje ene me mikser punojme sheqerin me vaj dhe vezë per afro 5 minuta derisa sheqeri te shkrihet dhe vezet te ken arritur nje nivel te mire fryrjet..

Pasi masa eshte ne rregull,,shtojme miellin me luge nje nga nje ,,dhe duke e perzier qe te mos na formohen topa.

Pataj hedhim pluhurin pjekes dhe hellim dhe qumështin dhe e perziejme serisht ngadale.

E fusim ta pjekim ne furr te ngrohur me pare .
Piqem në 180 ° C për 35-40 minuta.

Ne nje tenxhere hedhim 100 g çokollatë ,,dhe e shkrijme ne zjarr te embel,,,pasi cokollata eshte gati.

Kur tortë është e ftohur i hellim 2 luge pane gratato dhe siper cokollaten e shkrire.

E fusim ne frigo per rreth 30 min,,,sa te ngrihet pak cokollata dhe keku eshte gati.

E falenderoj Dafinen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe, qofshin keto receta te thjeshta apo profesionale, tradicionale apo te huaja, dhe ne kete menyre te ndaje njohurite e tij/saj te fushes Kuzhine/Gatim me fansat e kesaj faqeje, eshte i/e mirepritur.

No comments:

Post a Comment