Perberesit:
300 gr miell ,150 gr sheqer, pak krip,150 gram gjalp ,ose margarin ,1/2 pluhur fryres per embelsira (lievito), 2 veze te plota. 450 gr reçel si te deshironi ,
Pergatitja:
Zeme brumin dhe e leme te pushoje ne frigorifer te mbuluar me nje qeske kuzhine qe te mos thahet brumi.
Pasi brumi ka pushuar heqim nje pjes te vogel te brumit per te mbaruar ne fund zbukurimin .
E hapim siper nje letre kuzhine ne masen e tepsise qe keni dhe i regullojm anet me bishtin e nje luge.
Heldhim reçelin. Me pas masen e brumit qe kemi len menjane e hapim me pec (shkop per shtrirjen e petave) dhe e presim ne shirita te holle dhe i vendosim si ne foto. Shpresoj tju pelqeje Ju befte mire
E falenderoj Silvanen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe, qofshin keto receta te thjeshta apo profesionale, tradicionale apo te huaja, dhe ne kete menyre te ndaje njohurite e tij/saj te fushes Kuzhine/Gatim me fansat e kesaj faqeje, eshte i/e mirepritur.
No comments:
Post a Comment